Plantenbak op poten

Kies je favoriete plantenstandaard

Ben je op zoek naar een plantenbak op poten? Dan ben je hier op het juiste adres, want door onze ervaring zijn wij de specialist van Nederland. Al jaren vormt de combinatie tussen een mooie stevige plantenbak en een elegante plantenstandaard een toevoeging op elk interieur. Door de plant op een standaard te zetten krijgt staat jouw favoriete plant altijd in de spotlights.

plantenstandaarden sfeerfoto

Wat voor plantenbak past het beste?

Iedereen wil natuurlijk het beste voor de plant, daarom kiezen wij dan ook voor een mooie keramieke oplossing voor de pot. In sommige varianten is de pot glanzend en in andere weer wat meer mat van kleur. De pot heeft geen gat aan de onderkant dus wij raden wel aan om hydrokorrels te gebruiken. Zo vang je overtollig water op en voorkom je dat de wortels van je plant gaan rotten.

Welke planten kan ik gebruiken?

Eigenlijk kun je alle planten erin zetten die je wilt aangezien we voor elke formaat plant een oplossing hebben. Hierdoor zal elke plant zich meteen thuis voelen in onze plantenbak op pootjes. Toch hebben we wel een aantal tips. Zo vinden zelf de ouderwetse sanseveria erg mooi staan, maar we zien ook veel mooie monstera planten groeien in onze potten. Daarnaast is ook de calathea plant een favoriet. Wil je meer inspiratie wat betreft planten en combinaties bekijk dan onze inspiratie pagina.

Wat is er zo bijzonder aan de poten?

We zijn natuurlijk het meest trots op de pootjes, oftewel ons plantenstandaard. We hebben hout gebruikt als materiaal waarmee we kiezen voor een duurzame oplossing. Het allermooiste aan ons ontwerp is de aansluiting tussen de vier ronde pootjes en het rechthoekige kruis waar de bloempot op rust. Op het eerste gezicht ziet dit er eenvoudig uit. Wie echter verder kijkt ziet overal handmatig toegepaste afwerkingen die op de milimeter moeten kloppen. Deze focus is cruciaal in het ontwerp omdat de constructie door matige afwerkingen anders gaat wiebelen. Dit zien we bijvoorbeeld vaak bij goedkopere plantenstandaard oplossingen van metaal en bij slecht afgewerkte hout-oplossingen. Denk daarbij aan plantenbakken die niet goed aansluiten met de plantenstandaard en poten die instabiel zijn. 

Als gevolg van deze speciale handmatige aanpak krijgt elke plantenbak op pootjes de unieke elegante touch die het verdient.

Waar kan ik de plantenbak op poten kopen?

Al onze producten zijn online te bestellen en daarnaast zijn we ook te vinden in de winkel. Je kunt onze plantenbak op poten bijvoorbeeld vinden bij STEK de Stadstuinwinkel in Rotterdam.

Uniek en Handgemaakt

Gratis verzending 

Beveiligde betaalmethodes

Snelle verzending
(binnen 3 dagen)

feedback sterren
"Ik ben uitermate tevreden met de aankoop van mijn plantenstandaard. De kwaliteit van het product overtrof mijn verwachtingen en het staat waanzinnig in mijn huiskamer. Als je twijfelt, ga ervoor! Ik heb er zojuist nog één besteld en kan niet wachten tot hij arriveert!
iusa_400x400.50614458_6pg3
Rachel Hirst
Designer